Treballa amb la fundació Contracta amb la fundació
Treballa amb la fundació Contracta amb la fundació

Sobre l'observatori

Què es

L'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació, neix davant la necessitat de disposar d'una eina eficaç d'anàlisi que permeta seguir detectant necessitats actuals i tendències de futur de les empreses de la ciutat de València en el camp de la qualificació dels recursos humans. A més, detectar necessitats per a la inserció sociolaboral de les persones aturades i, especialment, l'estabilitat en l'ocupació dirigida a joves, dones, persones aturades i aturades de llarga durada, així com persones amb discapacitat per a la posterior concreció i disseny de programes específics de formació i inserció que s'ajusten a les dades obtingudes..

Com naix


Como nace

Per acord del Consell Institucional del Pacte per l'Ocupació a la ciutat de València amb data 18 de maig de 2016, es crea en el si del V Pacte i, per tant, s'integra dins de l'estructura del mateix Pacte per a l'Ocupació, l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de la Ciutat de València, com a òrgan de caràcter consultiu, de participació i proposta respecte a les mesures i polítiques que desenvolupa o puga desenvolupar l'Ajuntament de València en l'àmbit de l'ocupació, la formació i el desenvolupament econòmic local. 

Aquest Observatori està compost per la Regidoria d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de València, la Fundació CV del Pacte per l'Ocupació, la Confederació Empresarial Valenciana, UGT, CC.OO. i ÚS. 

Participen com a entitats convidades el SERVEF, la Universitat de València i la Universitat Politècnica de València.


Què fa

La unitat tècnica analitza diferents variables sociològiques, econòmiques, demogràfiques, legislatives i tecnològiques que interactuen sobre el mercat de treball; i és l'encarregada de l'elaboració del Diagnòstic del mercat de treball de la ciutat de València (Programa AVALEM Territori del SERVEF), que cerca tindre un millor coneixement de la realitat socioeconòmica de la ciutat per tal d'adequar les polítiques d'ocupació al territori.

L'objectiu general de l'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació és arreplegar, analitzar i difondre informació relativa al comportament del Mercat de Treball Local, així com fer seguiment de les accions en matèria d'ocupació i l'emprenedoria.