Treballa amb la fundació Contracta amb la fundació
Treballa amb la fundació Contracta amb la fundació

ELS QUI SOM?

banderas

Dins dels objectius de la FCVPE, la millora de l'empleabilitat dels col·lectius desfavorits juga un paper fonamental. Per açò, atenent a l'estratègia Europea del Programa d'Aprenentatge Permanent, així com posteriorment dels objectius de l'Europa 2020, la Fundació va iniciar la seua marxa en projectes Europeus de partenariat en 2012 cercant desenvolupar eines que permeten millorar aquesta empleabilitat des d'una perspectiva innovadora i europea.

Reforcem la nostra participació en Projectes Europeus enfocant-los cap a accions estratègiques en matèria d'ocupació, emprenedoria, formació i promoció econòmica, amb actuacions d'impacte i incorporant socis transnacionals d'una dimensió concorde a la nostra ciutat.COL.LABORACIONS:

- Col.laborem amb el SERVEF a través de EURES: la xarxa de cooperació laboral d'àmbit europeu.

- Hem iniciat la nostra incorporació com partner a el LLEGIU Programme de l'OCDE (Local Economic and Employment Development)

- Impulsem la nostra presència en les principals xarxes de ciutats europees i internacionals de col·laboració en àmbits com el desenvolupament territorial, economia, emprenedoria, ocupació, formació i inclusió social, a través d'agermanaments de ciutats i partenariats en els quals participa actualment la ciutat de València per a orientar-los cap a noves oportunitats d'ocupació i desenvolupament econòmic.


PROJECTES:


PROJECTE EUROPEU KA1: IMPLEMENTACIÓ D'OBJECTIUS ESTRATÈGICS EUROPEUS EN EDUCACIÓ I FORMACIÓ: “JUMP@SCHOOL”
Es tracta d'un projecte emmarcat dins del Programa d'Aprenentatge Permanent de la Unió Europea, Programa Transversal, basat en el treball en xarxa a fi d'estudiar el fenomen de l'abandó escolar prematur i realitzar propostes a nivell públic/ privat per a reduir el seu negatiu impacte.

Jump@school sorgeix com a necessitat de conjuminar forces per a lluitar contra l'abandó escolar i complir així amb els objectius de la  Europa 2020, és a dir, reduir la taxa d'abandó escolar al 15 % de mitjana en la UE.

COACHING EDUCATIU. PREVENCIÓ DE L'ABANDÓ ESCOLAR
El projecte s'emmarca dins del programa Erasmus +, Associacions Estratègiques, sector escolar i se centra en l'estudi del fenomen de l'abandó escolar prematur a través d'un test pilot basat en el coaching personalitzat, a estudiants d'edats compreses entre 14 i 17 anys i que es troben en risc d'abandó del sistema educatiu.

ECVET AND OER BASED ASSESSMENT AND TRAINING OF GUIDANCE PRACTICIONERS WORKING WITH NEETS
Es tracta d'un projecte emmarcat dins del Programa Erasmus +, KA2  Formació Professional, centrat a estudiar què competències ha de posseir el professional que treballa amb les persones NEET des de l'enfocament del Sistema Europeu de Transferència de Crèdits ECVET.


ECVET AND PRACTITIONERS WORKING IN THE ENTREPRENEURSHIP SUPPORT SERVICES
Es tracta d'un projecte emmarcat dins del Programa Erasmus +, KA2  Formació Professional, centrat a estudiar les competències dels/as professionals que treballen en els serveis de suport a emprenedors, des de l'enfocament del Sistema Europeu de Transferència de Crèdits ECVET.

FOOD FOR INCLUSION
Es tracta d'un projecte emmarcat dins del Programa Erasmus +, KA2 Adults, centrat en el desenvolupament de diversos productes encaminats a fer un bon ús de la dita. L'educació alimentària serà utilitzada com a eina integradora.

YOU INCOME
Es tracta d'un projecte emmarcat dins del Programa Erasmus +, KA2  Adults, centrat en l'estudi de l'economia circular i el seu potencial impacte sobre la empleabilitat de la joventut a nivell europeu

EURODISEA
Es tracta d'un projecte europeu emmarcat en el programa Eurodyssee, en el qual joves europeus/as realitzen activitats de mobilitat laboral per a adquirir experiència laboral en un altre país i aprendre idioma.

VALÈNCIA EMPRA III
Projecte europeu promogut per la fundació i cofinançat per la Unió Europea, per a la realització de pràctiques en l'estranger, en el marc del Programa Erasmus+: mobilitat de persones per motius d'aprenentatge – KA1.