València Activa llança ‘#TreballemIguals’, una nova plataforma que promou el treball femení que beneficiarà a 1.600 dones valencianes

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València ha presentat, a través de València Activa, la nova plataforma #TreballemIguals, destinada a fomentar el treball de les dones valencianes i acabar així amb la desigualtat en el mercat de treball, l'alta taxa de desocupació i parcialitat que pateixen.

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València ha presentat, a través de València Activa, la nova plataforma #TreballemIguals, destinada a fomentar el treball de les dones valencianes i acabar així amb la desigualtat en el mercat de treball, l'alta taxa de desocupació i parcialitat que pateixen.

Es tracta d'una acció pionera, ja que no parlem d'un programa o un conjunt de programes, sinó d'una agència de desenvolupament local en femení, perdurable i estable que beneficiarà a més de 1.600 dones a la nostra ciutat i a la qual hem destinat un pressupost de 369.423 euros.

Aquesta nova plataforma, a més de vetlar per la inserció laboral de les dones desocupades, consta d'accions dirigides a combatre amb l'exclusió social de les dones, acabar amb el sòl enganxós que pateixen especialment les dones amb baixa qualificació o parades de llarga durada, frenar la bretxa digital en l'àmbit tecnològic i trencar el sostre de cristall permetent a les dones accedir  a càrrecs intermedis o superiors.

Entre les accions que oferirà aquesta plataforma destaquen una llançadora d'ocupació dirigida a dones víctimes de violència de gènere que reforçarà les seues habilitats laborals o un programa per a la promoció de dones emprades a llocs directius, dirigit a dones directives i càrrecs intermedis que desitgen promocionar en les seues empreses. Dins de l'àmbit de la formació, s'oferiran certificats de professionalitat a mesura, cursos gratuïts d'idiomes i competències digitals així com formació tecnològica a través del programa ‘*Tecnodones’ amb cursos de programació, emprenedoria tecnològica i *mentorización personalitzada.

Amb aquesta plataforma es atén  dones no solament desocupades, sinó també dones en millora d'ocupació, dones que treballen i volen promocionar. També es fa  especial recalcament en dones emprenedores a les quals oferim  amb serveis personalitzats.

Una altra de les mesures més noves és la creació d'una ‘Unitat d'Igualtat en l'Ocupació’,  que oferirà informació i assessorament en matèria d'igualtat laboral, fomentarà la implantació de plans d'igualtat en les empreses i realitzarà tallers de sensibilització a empreses, treballadors i treballadores així com persones  desocupades.

Les dones interessades podran accedir a aquesta plataforma a través de qualsevol dels 13 centres ‘*Barris per l’Ocupació’ distribuïts per tota la ciutat, així com a través de l'Agència d'Ocupació València Activa en el cas de la formació gratuïta.Aturats de llarga durada, joves i majors de 55 anys

A més de totes aquestes accions dirigides a millorar l'ocupabilitat de les dones, València Activa ha llançat, des de la seua creació,  plans d'ocupació específics per a abordar també la difícil situació que travessen els joves, les persones parades de llarga durada i els majors de 55 anys a l'hora d'accedir al mercat laboral.

El programa d'ocupació jove ‘*anem!’ va aconseguir que l'ajuntament de València contractara a 1.043 joves per a  treballar en dependències municipals en aquests últims dos anys. En el cas de majors de 30 i aturats de llarga durada, el pla ‘Oportunitats’ va donar l'oportunitat a   502 persones de  treballar en el consistori. A això se sumen les 80 persones majors de 55 anys contractades a través del pla municipal ‘Oportunitats+55’.