València Activa llança ‘Reactivem’, un servei pioner que facilita el traspàs de comerços històrics de la ciutat

•Reactivem és un servei de transmissió empresarial que el seu objectiu és convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat, en una oportunitat per a una persona emprenedora. Després d'un procés de selecció consensuat, el futur propietari i l'amo original conviuran al capdavant del negoci durant un període de temps determinat

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'ajuntament de València, amb la col·laboració de València Activa, llança ‘Reactivem’, un nou programa pioner que facilita el traspàs de comerços històrics de la ciutat per a evitar el seu tancament.

Reactivem funciona com un servei de transmissió empresarial, que mitjança entre cedents i emprenedors per a convertir el tancament d'una empresa o el final d'una activitat, en una oportunitat per a una persona emprenedora interessada a donar-li continuïtat.

La regidora i primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, ha sigut l'encarrega de presentar aquest nou servei en un comerç històric del centre de la ciutat, on ha destacat que ‘a través de València Activa posarem en comú comerços tradicionals que van a tancar amb persones que vulguen fer-se càrrec dels seus negocis i que estaran en una borsa de treball, evitant el tancament i preservant la supervivència d'establiments històrics de la ciutat’.

Aquest projecte pioner pretén posar en valor la transmissió com una via de manteniment i creixement de l'activitat econòmica, i potenciar d'aquesta manera el desenvolupament econòmic de València fent front a la taxa de desocupació de la ciutat.

Reactivem treballa tant amb els amos/as de les empreses cedents, ajudant-los amb l'elaboració del diagnòstic de viabilitat, confecció del pla de cessió, negociació i fins i tot el tancament del procés, com amb aquelles persones emprenedores que volen donar continuïtat a una empresa solvent ja existent, a les quals ajuden a identificar oportunitats de negoci i orienten sobre les diferents fases del pla de transmissió.

L'objectiu és trobar als candidats/as ideals per a regentar de nou aquells comerços que desitgen cessar la seua activitat. Per a aconseguir-ho, després d'un procés de selecció consensuat, el futur propietari i l'amo original conviuran al capdavant del negoci durant un període de temps determinat.

A més, cal destacar que l'equip tècnic de València Activa acompanyarà en tot moment tant a cedents com a emprenedors durant les diferents fases del procés de transmissió empresarial del negoci, oferint assessorament totalment personalitzat.

Gómez assenyala la importància d'aquest programa i l'assessorament personalitzat oferit: ‘és un servei fonamental ja que en molts casos, aquests negocis porten anys de dedicació, esforç i afecte per part dels propietaris, els qui defensen uns valors i principis que volen mantenir a l'hora de traspassar-ho a una altra persona’.

Les persones interessades hauran d'inscriure's o sol·licitar cita prèvia a través de la nova pàgina web que ha habilitat València Activa per a aquest nou servei ‘Reactivem’: http://reactivem.valenciactiva.es/