València Activa amb ‘Oportunitats’ contracta a 216 majors de 30 anys i aturats de llarga durada per a treballar en l'Ajuntament de València

•Les persones seleccionades van a treballar en dependències municipals amb contractes laborals de sis mesos de durada. El pla inclou 60 cursos de formació específica en competències digitals para persones aturades

L'àrea d'Ocupació i Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, encapçalada per Sandra Gómez, ha engegat, amb la col·laboració de València Activa, la campanya d'ocupació ‘Oportunitats’ dirigida a persones majors de 30 anys i aturats de llarga durada empadronats a València, promovent així la seua inserció amb el començament d'una nova experiència laboral.

Aquesta campanya ha permès contractar a 216 persones partisca treballar durant sis mesos en dependències municipals. Les persones seleccionades, que es van incorporar als seus llocs de treball a la fi d'any, han rebut avui la benvinguda al consistori de la mà de la primera tinent d'alcalde, Sandra Gómez, qui els ha convidat a ‘aprofitar al màxim l'oportunitat i demostrar la seua experiència, capacitats i valia’ durant la seua estada en l'ajuntament valencià.

Gómez ha explicat que és necessari dur a terme accions dirigides a combatre la desocupació entre aquests col·lectius de població ja que, segons ha advertit, ‘les persones aturades de llarga durada tenen molt complicada la seua volta al mercat laboral i aquesta campanya permet reactivar la seua situació. Es prenen poques mesures per al col·lectiu d'aturats d'entre 30 i 45 anys i no anem a deixar-los desatesos’.60 cursos de formació digital

El pla inclou 60 cursos de competències digitals dirigits a persones majors de 45 anys en els quals han participat 248 persones parades de llarga durada, per a actualitzar els seus coneixements digitals i millorar així el seu ocupabilitat.  

Sandra Gómez destaca que ‘és necessari engegar mesures que afavorisquen l'accés a una formació que millore les oportunitats d'aquest sector de població a l'hora de trobar una ocupació’.

A totes aquestes accions cal afegir l'execució d'un pla específic d'ocupació per a majors de 50 anys que s'engegarà en aquest 2018.