Torna anem!: més de 650 contractes i 300 places d'anglés per a fomentar l'ocupació jove

Aquest programa contempla contractacions directes a l'Ajuntament, cursos d'anglés intensius i el pagament de taxes de les proves de certificacions, que s'amplia a 6 idiomes

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, a través de València Activa, ha presentat la tercera campanya anem! d'Accions d'Ocupació Jove, que té com a objectiu millorar l'ocupabilitat i la formació en el municipi de València, a través de l'oferta de més de 650 contractes laborals directes i 300 places en cursos d'anglés gratuïts per a menors de 30 anys, entre altres mesures.

Aquest programa, que té com a finalitat afavorir la incorporació dels i les joves valencians al mercat laboral, té un cost total de 13,27 milions d'euros (11,5 milions aportats per Labora i 1,7 milions per l'Ajuntament de València).

En aquesta campanya destaquen tres accions reeditades i una nova que, sens dubte, afavoriran la generació d'ocupació i milloraran les oportunitats dels menors de 30 anys valencians i valencianes, un col·lectiu de difícil inserció.

Les accions que enguany es repeteixen, donat el seu èxit en l'edició anterior, els cursos d'anglés intensius mensuals i les contractacions directes a l'Ajuntament. Com a novetat, destaca l'ampliació del llistat d'idiomes de les ajudes ‘Formació en idiomes’, que cobreixen el pagament de taxes de les proves de certificacions oficials.

També destaca com a novetat un nou contingent de cursos, impartits al costat de l'Escola d'Organització Industrial, sobre matèries que presenten un alt grau d'ocupabilitat com de Tècnic en Qualitat i Medi Ambient per a la Indústria Agroalimentària, de DevOpps, de Programació en Java o de Desenvolupament d'Apps en IOs.


Formem!, Treballem! i Emprenem!

Aquesta bateria de mesures es divideix en tres capítols vertebradors: Formem!, Treballem! i Emprenem! que contenen tot un elenc de programes per a fomentar l'ocupació entre les i els joves valencians.

En el capítol de Formen! destaca la reedició dels cursos intensius d'anglés gratuïts per a joves en atur empadronats a València, així com les ajudes en el pagament de les taxes d'exàmens de certificació oficials de 6 idiomes: anglés, francés, italià, alemany, xinés i portugués. 

Els ja esmentats cursos de la EOI destaquen per comptar amb una demanda real tant per part del perfil d'alumne com per les empreses. A més, també s'ofereixen els cursos València Activa Express amb els quals es pretén que els més joves puguen millorar les seues competències professionals i aprendre informàtica i idiomes.

Finalment, en aquest apartat figura també com a novetat l'ajuda prestada en el reconeixement de competències a través del sistema d'acreditació ‘Reconeix’ per a la millora de l'ocupabilitat de la joventut que practica l'acció voluntària.

Quant a l'apartat Treballem! destaquen els contractes laborals directes per a treballar a l'Ajuntament de València durant un any per a joves inscrits en Garantia Juvenil de Labora. En les dues edicions prèvies de programa, quasi 1.000 joves, amb i sense qualificació, van poder accedir a un contracte laboral i adquirir l'experiència necessària treballant en dependències municipals.

En el capítol de Emprenem! destaca la utilitat dels Punts d'Atenció a l'Emprenedoria i dels espais de co-working, incloent el nou Co-Crea-Et. Així mateix, s'ofereixen Ajudes Directes per a l'Emprenedoria i la consolidació empresarial i formació a través del programa Càpsules per a Emprendre i del programa Inicia Jove.

D'igual manera, amb els Premis València Emprén es reconeix el talent emprenedor juvenil amb la categoria ‘Projecte Jove’. Finalment, el col·lectiu jove pot beneficiar-se dels coneixements i sinergies que es produeixen en VIT Emprén, la xarxa d'emprenedors innovadors de València.