El centre especial d'ocupació ‘Fet de Vidre’ treballa en la restauració de les vidrieres del cementeri britànic de València

12 empleats, tots ells persones amb discapacitat, formen l'equip de ‘Fet de Vidre’. El treball de rehabilitació de les vidrieres, que patien danys visibles a causa d'actes vandàlics i al pas del temps, finalitzarà a l'octubre

El centre especial d'ocupació ‘Fet de Vidre’, organisme vinculat a València Activa  a través de la fundació de la CV del pacte per a l'ocupació en la ciutat de València, està treballant en la restauració de les vidrieres del cementeri britànic de València. Aquest procés de restauració rehabilitarà de forma integral la portes i finestres de la capella, així com la finestra exterior i la porta principal del cementeri.

12 empleats, tots ells persones amb discapacitat, formen l'equip de ‘Fet de Vidre’. Especialistes a treballar amb vidre, elaboren i dissenyen des de plats o figures fins a polseres i pendents realitzats amb el més mínim detall en vidre, sens dubte una labor artesanal preparada solament per a mans qualificades. Així fins i tot realitzen treballs per encàrrec, en els quals dediquen especial atenció al punt de cocció adequat, el dibuix o el muntatge de la peça.

Sandra Gómez, regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, ha ‘lloat la important labor que realitzen els treballadors de Fet de Vidre,  i l'important paper que juguen en aquest cas en la conservació del patrimoni cultural’.

Les obres de reparació de les vidrieres de portes i finestres del cementeri Britànic es troben en l'actualitat a un 75% d'execució, estimant que al llarg del mes de setembre estarà conclosa amb el muntatge en el lloc d'origen segons el convingut amb el Consorci de Gestió del Centre d'Artesania de la Comunitat.Cementeri britànic de València

Just enfront del Cementeri General de València es troba el Cementeri Britànic, una edificació de mitjan el segle XIX que servia de punt d'enterrament per a ciutadans britànics protestants que no podien rebre sepultura en els cementeris públics, llavors catòlics. El cementeri britànic de València compta amb 350 tombes.

Es tracta d'un enclavament poc conegut en la ciutat de València que ha sigut víctima d'actes vandàlics en el passat i la situació del qual ha sigut denunciada en diverses ocasions.

Gómez ha destacat aquest treball com ‘una millora necessària el resultat de la qual podrem veure a l'octubre amb l'objectiu que el cementeri britànic recupere la seua història i la seua memòria i puga ser visitat i conegut per tots els valencians’.