Barris per l’Ocupació abre un nuevo centro de empleo

  • El centre oferirà al setembre cursos gratuïts d'idiomes i emprenedoria per a artistes fallers
  • Des de febrer, Barris per l’Ocupació ha atès a més de 760 persones aturades

El programa ‘Barris per l’Ocupació’, promogut per l'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible de l'Ajuntament de València, ha obert una nova seu en el barri de Ciutat Fallera-Benicalap amb l'objectiu de reforçar els serveis d'ocupació en el districte. La regidora Sandra Gómez ha sigut l'encarregada d'inaugurar aquest nou centre.

Aquesta nova obertura s'ha realitzat en el marc del conveni signat amb el gremi d'artistes fallers el passat mes de febrer per a fomentar la ocupabilitat i augmentar les oportunitats del sector, un dels més importants de la ciutat, a més d'atendre a la població aturada de la zona.

L'objectiu d'aquest centre municipal és ajudar, assessorar i orientar a les persones aturades a millorar les seues habilitats i competències per a l'ocupació i desenvolupar el seu potencial professional i personal, a través d'un servei totalment gratuït, de qualitat i proximitat. A més, aquest nou centre de Benicalap oferirà a partir del mes de setembre, cursos de formació en idiomes i emprenedoria gratuïts per a artistes fallers, realitzats a demanda amb la finalitat d'ajudar-los  a exercir les seues tasques de la millor manera possible.

Gómez ha destacat que “la fi és acostar el servei a tots els districtes i oferir accions, plans i recursos que faciliten realment l'accés a l'ocupació”.

Barris per l’Ocupació

El projecte ‘Barris per l´Ocupació’ naix de la necessitat d'aproximar els serveis de València Activa a la ciutadania en matèria d'ocupació, emprenedoria i formació, a través dels diferents barris de la nostra ciutat. A més, ofereix la possibilitat de rebre orientació personalitzada a través de personal expert en orientació professional que ajudarà i acompanyarà a les persones interessades en el procés de cerca d'ocupació a través d'un itinerari personalitzat, ajustat al seu perfil i necessitats.

La regidora ha insistit en el “compromís de treballar per millorar la situació laboral de les persones aturades de la ciutat, oferint-los un servei proper i totalment personalitzat”

Actualment aquests centres locals d'Ocupació estan distribuïts en 8 barris de València (Cabanyal, Fonteta, Rojas Clemente, Lleons, Emilio Baró, Castella, Orriols i Benicalap) amb el compromís de seguir obrint noves oficines que permeten promoure la carrera professional dels usuaris/as i facilitar la seua contractació.

760 persones aturades ateses

Des del passat mes de febrer, els diferents centres de ‘Barris per l’Ocupació’ han atès a més de 760 persones aturades, de les quals, 459 han sigut derivades a ofertes d'ocupació, amb un índex d'inserció del 21%. En aquests mesos, els centres han gestionat  1.215 ofertes de treball.

L'equip de Barris per l’Ocupació està compost per 8 orientadores professionals més personal administratiu encarregats de donar la informació sobre tots els serveis que posa a disposició València Activa per a la cerca d'ocupació o inici d'un projecte empresarial.