500 contractes laborals i 300 places d'anglés, torna ‘anem!’ l'aposta de València Activa per l'ocupació jove

• Es crea la figura del Mentor anem! perquè oriente als joves beneficiaris de programes d'ocupació en la cerca d'una nova experiència laboral
• Tornen els cursos d'anglés intensius mensuals, el pagament de taxes de les proves de certificacions de certs nivells d'anglés i les contractacions directes en l'Ajuntament

L'àrea de Desenvolupament Econòmic Sostenible, liderada per Sandra Gómez, i especialment, des de València Activa, ha presentat la segona campanya anem! d'Accions d'Ocupació Jove, que té com a objectiu millorar l'eficàcia de les polítiques d'ocupació i formació en el municipi de València, a través de l'oferta de 500 contractes laborals directes i 300 places en cursos d'anglés gratuïts per a menors de 30 anys, entre altres mesures.

En aquesta campanya destaquen tres accions reeditades i una nova que, sens dubte, afavoriran la generació d'ocupació i milloraran les oportunitats dels menors de 30 anys valencians i valencianes, un col·lectiu de difícil inserció. Com a novetat destaca la creació de la figura del Mentor anem!, el paper del qual és fomentar la inserció laboral dels més joves aprofitant l'experiència laboral de les persones beneficiàries dels programes de contractació EMCUJU I EMPUJU. Aquest servei se situarà en el Centre d'Ocupació de Maristas.

Per la seua banda, les accions que enguany es repeteixen, donat el seu èxit en l'edició anterior, els cursos d'anglès intensius mensuals, el pagament de taxes de les proves de certificacions de certs nivells d'anglès i les contractacions directes en l'Ajuntament.Formem!, Treballem! i Emprenem!

Aquesta bateria de mesures es divideix en tres capítols vertebradors: Formem!, Treballem! i Emprenem! que contenen tot un elenc de programes per a fomentar l'ocupació entre les i els joves valencians.

En el capítol de Formen!, destaca la reedició dels cursos intensius d'anglès gratuïts per a joves en atur empadronats a València, així com l'ajuda en el pagament de les taxes de l'examen de el ‘First Certificate in English’ i certificacions equivalents, si s'aproven mitjançant els cursos de València Activa de formació en anglés. 

A més, també s'ofereixen els cursos València Activa Express amb els quals es pretén que els més joves puguen millorar les seues competències professionals i aprendre informàtica i idiomes.

D'igual manera amb el programa Activa Jove els més joves reben formació específica i pràctiques no laborals amb la finalitat de reforçar l’emprenedoria i les competències professionals. L'apartat de formació es tanca amb les places que oferim a través dels programes La Dipu et Beca i Eurodisea.

Quant al capítol Treballem! destaquen els contractes laborals directes per a treballar en l'Ajuntament de València durant un any per a joves inscrits en Garantia Juvenil del SERVEF. L'any passat, gràcies a la primera campanya ‘anem!’ 500 joves amb i sense qualificació van poder optar a un contracte laboral i adquirir l'experiència necessària treballant en dependències municipals. 

Aquest programa també posa en valor el paper de l'Agencia d’Ocupació València Activa, un portal on inscriure's per a poder optar a ofertes d'ocupació que s'adapten al perfil dels inscrits. De la mateixa manera, dins d'aquest capítol també destaquen els nostres Plans d'Ocupació i Formació, que s'han ratificat com una eina molt útil per a aconseguir una experiència laboral de qualitat vinculada amb la formació de les i els joves.

A açò cal sumar el paper dels nostres Barris per l’Ocupació és fonamental perquè les persones més joves de la ciutat puguen rebre un assessorament i orientació laboral de qualitat. Per a garantir que totes i tots puguen accedir a una orientació, fins i tot de manera no presencial, s'ha activat el Servei d'Orientació per Skype. 

En el capítol de Emprenem! Destaca la utilitat dels nostres Punts d'Atenció a l’Emprenedoria i dels espais de co-working. Així mateix, oferim Ajudes Directes per a l’Emprendimiento i la consolidació empresarial i formació a través del programa Càpsules per a Emprendre i del programa Inicia Jove.

D'igual manera, amb els  Premis València Emprén reconeixem el talent emprenedor juvenil amb la categoria ‘Projecte Jove’. Finalment, el nostre col·lectiu jove pot beneficiar-se dels coneixements i sinergies que es produeixen en VIT Emprèn, la xarxa d'emprenedors innovadors de València.