Fet de Vidre realizará obras de artesanía en vidrio para los agricultores valencianos de AVA

El president de AVA, Cristobal Aguado i el director de València Activa i representant legal de Fet de Vidre, Javier Gonzalez Cardona han signat un conveni de col·laboració pel qual la principal organització agrària valenciana adquirirà articles de vidre personalitzats i específicament confeccionats per a ser repartits com a obsequi a les persones que assistisquen a activitats organitzades per l'entitat agrària.
Amb la compra d'aquesta sèrie d'articles, AVA-ASAJA aconseguirà comptar amb peces de vidre úniques i artesanals, al mateix temps que permetrà que persones amb discapacitat estiguen plenament integrades en el món laboral.

Fet de Vidre és un Centre Ocupacional d'Ocupació a València, integrat per persones que pateixen discapacitat i que han superat un procés de formació en tallers d'ocupació per a adquirir l'experiència que atresora en els nou anys d'existència havent aconseguit la certificació del Centre d'Artesania de la Generalitat Valenciana per la qualitat de les obres realitzades.
Javier González, representant de Fet de Vidre i director de València Activa ha destacat la importància d'aquest acord atès que la venda dels productes es destina al manteniment centre, sense ànim de lucre així com la creació d'ocupació.

Afig que l'important respatler que suposa “el suport de AVA i els agricultors valencians en un projecte solidari que permet desenvolupar oportunitats d'integració laboral en els col·lectius que més pateixen la desocupació a València”.

En els últims anys Fet de Vidre ha estret llaços amb el sector agrari valencià en la realitzacions de distincions en vidre artesanal en els premis de Proava, Dacsa, Cellers Anecoop, entre uns altres.
Segons l'últim informe de l'Observatori Odismet de la Fundació ONZE tres de cada quatre persones amb discapacitat no està actualment treballant i es constata que el sector social de la discapacitat segueix patint en major mesurada els efectes de la crisi del mercat laboral. El document afig que aquest col·lectiu suporta una taxa d'ocupació del 23,8% en el cas dels homes i del 22,8% en el de les dones, i recorda que a Espanya hi ha 1.774.800 persones amb discapacitat en edat laboral (entre 16 i 44 anys), amb una taxa d'activitat del 33,9%, enfront del 78,1% de les persones sense discapacitat.
Des del taller de Fet de Vidre es realitza una àmplia gamma de productes artesanals en vidre personalitzats per a empreses i particulars així com associacions veïnals, falles, col·legis i entitats esportives utilitzant diferents tècniques artesanals i sent molt benvolguts els seus productes.
En l'actualitat Fet de Vidre compta amb una plantilla de nou persones i la seua missió és mantenir i poder oferir noves oportunitats laborals en funció del nombre de comandes per a la producció d'obres artesanals en vidre. D'ací la importància d'aquest acord amb AVA.

La signatura d'aquest conveni suposa segons González “un important suport per al Centre Ocupacional de cara al futur així com una mostra més de la solidaritat demostrada per AVA amb la nostra gent. Fet en Fet de Vidre, en la nostra terra per la nostra gent”.